In het Alfa Romeo-museum in Arese kondigde Leasys bij de onthulling van de Giulietta MY 2019 aan dat het een app zal lanceren waarmee Leasys-leasingwagens kunnen worden gedeeld: U-Go.

De app U-Go by Leasys staat voor België op de planning voor december 2019 en zou een aantal nieuwe deuren moeten openen op de leasingmarkt. Op slechts een paar minuten tijd kunnen gebruikers van een voertuig die zich hebben ingeschreven voor de oplossing Be-Free by Leasys (private leasing) hun auto onderverhuren aan mensen op zoek naar een deelwagen. De operatie gebeurt via het platform ugo.leasys.com. Omdat Leasys een dochterbedrijf is van FCA Bank, zullen alle modellen van de groep FCA Fiat-Chrysler Automobiles (Alfa Romeo, Jeep, Fiat enzovoort) onder het aanbod vallen. Dus wie bijvoorbeeld voor een paar uur een nieuwe Giulietta wil huren, kan dat op deze wijze.

 

In de praktijk

Voor de Belgische markt moeten de tarieven, formules en voorwaarden nog worden bepaald, maar concreet kan elke klant van Be-Free by Leasys zijn auto registreren op het U-Go-platform en aangeven op welke tijdstippen hij vrij is. Daardoor moet iemand die op zoek is naar een deelwagen enkel nog een regio, een uur en een type voertuig ingeven om de mogelijkheden gepresenteerd te krijgen en een afspraak te kunnen maken.

Op het eerste gezicht lijkt het geheel zeer eenvoudig en slim gevonden, maar voor de lancering in België werpen zich wel nog een aantal vragen op, zoals bijvoorbeeld: “Welk type verzekering zal van kracht zijn tijdens dit soort gebruik?”.

In elk geval, zodra U-Go in België wordt gelanceerd, brengt link2fleet je ervan op de hoogte.