Leasing voor particulieren heeft letterlijk de markt veroverd bij de officiële lancering op het laatste Autosalon in Brussel door enkele autoverhuurders en constructeurs in de automobielwereld. Sindsdien hebben bijna alle merken deze dienst op de markt gebracht. En het succes blijft toenemen.

 

Met Private Lease richt leasing zich vandaag eveneens tot de particulieren. Het biedt hen de mogelijkheid om te genieten van een wagen met de toevoeging van een uitgebreid dienstenpakket in ruil voor een vast maandelijks huurbedrag berekend aan de hand van een vooropgestelde looptijd en kilometrage. Dit concept is niet nieuw, het bestaat reeds verschillende jaren bij onze Nederlandse buren waar het ook een duidelijk succes is.

In België waren het LeasePlan en Opel die de markt gepeild hebben met een proefproject gelanceerd in 2015 met de winkelketen Media Markt. Hiervoor stelden deze 3 partners een Corsa voor in privé leasing voor 189 euro/maand. Het succes was zo groot dat LeasePlan dit opnieuw aangeboden heeft op het laatste Autosalon in Brussel met een nieuwe actie deze keer met de Toyota Aygo en de Auris. Andere marktspelers – autoverhuurders maar vooral constructeurs – hebben gebruik gemaakt van het grote Brusselse Autosalon in januari om hun eigen Private Lease te introduceren : Directlease, Opel, Fiat alsook Mercedes.

Stap voor stap hebben bijna alle autoconstructeurs op de Belgische markt dit voorbeeld gevolgd. Vandaag vinden we dit aanbod terug bij alle merken van de D’Ieteren groep, maar ook bij PSA, BMW, Mini, Nissan, Volvo alsook Mitsubishi. Sommige merken bieden dit product aan op hun volledige gamma terwijl andere dit beperken tot enkele modellen of tot de benzinemotoren. Nog andere beperken de keuze aan opties of kleuren. In het algemeen omvat het aanbod de huur van de wagen, de rijbelasting en de inverkeerstelling, de verzekering, wegenhulp en de terbeschikkingstelling van een vervangwagen indien nodig. Hier worden nog de onderhouden en eventuele reparaties tijdens de volledige duur van het contract aan toegevoegd. In het kort biedt Private Lease de mogelijkheid om over een nieuwe wagen te beschikken, zonder zich zorgen te maken over eventuele bijkomende kosten, behalve de banden en de brandstof in de meeste gevallen. Hoewel sommigen – waaronder Audi – er zelfs een tankkaart of een aanloopwagen in afwachting van de levering aan toevoegen.

 

Respecteer het contract

Opgelet voor de looptijd en het kilometrage. De Private Lease-contracten hebben in het algemeen een tamelijk korte looptijd (3 à 5 jaar) en een beperkt kilometrage (vaak maximum 100.000 km over de looptijd van het contract). Indien u deze kilometerbeperking overschrijdt, dient u de wagen in te dienen voor het einde van de looptijd. In dit geval wordt het financieel veel minder interessant. Het is dus zeer belangrijk om de contractvoorwaarden te controleren voordat u zich hieraan bindt aangezien deze sterk kunnen variëren per aanbieder. Laten we het voorbeeld nemen van de nieuwe Renault Mégane. Deze wordt aangeboden door Renault aan 299 euro/maand voor een looptijd van 50 maanden en een maximum van 100.000 km. De constructeur laat u de vrije keuze van kleur en opties. DirectLease daarentegen biedt een Opel Karl aan in privé leasing voor een looptijd van 48 maanden en een maximum van 40.000 km over de looptijd van het contract voor een huurprijs van 188 euro/maand. Hier bovenop beperkt men de keuze aan kleuren en opties. We willen eveneens benadrukken dat bij sommige aanbieders de maandelijkse huurprijs ook kan variëren in functie van het aantal jaarlijks afgelegde kilometers. Hoe meer u rijdt, hoe meer u betaalt!

Maar wat is de echte doelgroep van dit product? “Het cliënteel van de particuliere leasing opteert in het algemeen voor de kleinere wagens”, verklaart Wim Buzzi, Corporate & LTR Manager Fleet & Business van FCA Belgium (Fiat Chrysler Automotive). “Wij richten ons voornamelijk op jonge bestuurders die zich geen nieuwe wagen kunnen veroorloven en logischerwijs zouden moeten overgaan tot de aanschaf van een tweedehands model. Met Private Lease bieden wij hun de mogelijkheid om over een nieuwe wagen te beschikken voor hetzelfde bedrag dat zij zouden afbetalen voor een gelijkaardige recente tweedehandswagen. Met bovendien de garantie om niet voor onaangename verrassingen of onvoorziene kosten komen te staan tijdens de gebruiksduur, gezien alles inbegrepen is. Zelfs herstellingen bij eventuele pech.”

 

Michel Perin, Directeur Verkoop Ondernemingen bij Renault

De ervaringen van de vloten ten dienste van de particulier

Onlangs uitgenodigd om een toespraak te houden tijdens een debat over “Private Lease”, plaatst Michel Perin om te beginnen de zaken opnieuw in hun context. “Laat er geen misverstand zijn: Het is niet aan mij om de voordelen of ongemakken toe te lichten van een dergelijk product, gezien dit exclusief bedoeld is voor particulieren. De enige reden waarom ik hierover praat op een bijeenkomst van professionelen, schuilt in de ervaring die onze afdeling heeft kunnen vergaren door middel van een product dat bijna identiek is aan hetgeen men aanbiedt aan de ondernemingen.” Ja, het product bevalt. Ja, Renault gelooft en investeert in deze formule. “De bepalende factoren van het succes – zoals het geval is in de markten van onze buurlanden Frankrijk en Nederland – kunnen toegeschreven worden aan het feit dat de nieuwe generatie van bestuurders geïnteresseerd is in een wagen die betrouwbaar, weinig kostelijk en snel beschikbaar is en waar elke onaangename verrassing uitgesloten is. Dit is precies wat “Private Lease” te bieden heeft, met bovendien de garantie om altijd in een recente wagen te rijden.