Hoe kiest u een private leasecontract?

Private leasing is een leasingformule op lange termijn voor particulieren waarbij u in ruil voor een maandelijkse huur een nieuw voertuig krijgt. Maar let op, het goedkoopste aanbod is niet altijd het meest geschikt voor uw behoeften. U moet dus letten op de specifieke kenmerken van elk aanbod.

Een gids om de juiste keuze te maken

  1. Bepaal uw behoeften

Alvorens een private leasecontract te kiezen, is het belangrijk uw behoeften te bepalen. Wat is uw budget? Welk type auto hebt u nodig? Hoe lang wilt u de wagen huren? Hoeveel kilometer rijdt u per jaar? Met deze vragen kunt u uw verwachtingen beter definiëren en het aanbod kiezen dat daar het best aan voldoet.

  1. Private lease: wel of geen aanbetaling?

Een belangrijke overweging is of u een waarborgsom betaalt of niet. Als u een waarborg betaalt, zal uw maandelijkse huurprijs noodzakelijkerwijs lager zijn dan bij een ander contract met dezelfde kenmerken maar zonder waarborg. En het is ook een goede manier om uw kredietwaardigheid aan de leasemaatschappij te bewijzen. Maar u verliest natuurlijk een van de belangrijkste voordelen van private leasing, namelijk dat u uw spaargeld kunt gebruiken voor andere investeringen.

  1. Privéleasing aanbiedingen vergelijken

Private lease-aanbiedingen omvatten allemaal dezelfde basisset van diensten die in de huurprijs zijn inbegrepen (zie ons artikel hierover). Maar de opties en diensten kunnen per aanbieding aanzienlijk verschillen en de prijs (sterk) beïnvloeden. Vervangwagen, verzekering, eigen risico, winterbanden, annuleringsopties…. Dit zijn allemaal elementen die per contract kunnen veranderen!

  1. Controleer de voorwaarden van het contract

Voordat u een private leasecontract ondertekent, is het uiteraard ook essentieel om de algemene voorwaarden van het contract zorgvuldig te lezen. Zo kunt u kennis nemen van de annuleringsvoorwaarden, eventuele boetes bij te late betaling en de te betalen kilometervergoeding bij overschrijding van het geplande aantal kilometers.

  1. Kies voor een betrouwbare leasemaatschappij

Het kiezen van een betrouwbare dienstverlener is cruciaal om onaangename verrassingen te voorkomen. Daarom is het belangrijk om informatie in te winnen over de reputatie, de financiële draagkracht, de garanties en de verzekeringen van het bedrijf. Bij MyPrivateLease hebben we deze selectie al voor u gemaakt!