De hoge groeicijfers uit onze buurlanden en de snelle stijging in eigen land geven aan dat private lease ook hier een succesverhaal wordt: net zoals in heel wat andere domeinen, verkiezen consumenten ook voor hun wagen meer en meer gebruik boven eigendom. Als marktleiders in respectievelijk verzekeringen en leasing, slaan AG en Arval de handen in elkaar om het aanbod van verzekeringsmakelaars uit te breiden met deze snelgroeiende activiteit en tegelijkertijd hun expertise in verzekeringen te valoriseren. Beide partners willen op deze manier ook de drempel naar zowel private als business lease verlagen, wat vooral voor de transitie naar elektrische wagens belangrijk zal zijn.
Verzekeringsexpertise optimaal benutten
Samen met Arval, de referentie in de leasingmarkt, lanceert AG Go4Lease, een private lease formule die AG via zijn netwerk van meer dan 4.000 makelaars zal verdelen. Bijzonder aan deze formule is dat het verzekeringsluik, dat toch een belangrijk onderdeel van de globale offerte uitmaakt, wordt opgesteld en beheerd door de verzekeringsmakelaar. Op die manier kan deze met een aangepast aanbod optimaal inspelen op de specifieke situatie en noden van zijn klant en benut hij of zij maximaal zijn expertise en ondersteuning in geval van schade. Voor makelaars betekent deze nieuwe formule dan ook een interessante aanvulling van hun activiteiten en een optimalisering van hun klantenportefeuille.
Voor de andere aspecten van het leasingcontract, zoals de keuze van de wagen en de opties, het onderhoud en de herstelling, zal de klant zich rechtstreeks wenden tot Arval. De diensten van Arval, zoals zijn simulatietool, call center en herstelnetwerk, maken integraal deel uit van het Go4Lease aanbod.
Zo combineert Go4Lease de knowhow en expertise van 2 van de belangrijke marktspelers in hun domein.
Elektrificatie van het wagenpark ondersteunen
Tegelijkertijd beschouwt AG een formule als Go4lease ook als een welgekomen ondersteuning voor de elektrificatie van het wagenpark. Alle studies tonen immers aan dat heel wat klanten wel bereid zijn om zich een elektrisch voertuig aan te schaffen, maar aarzelen omwille van een aantal bezwaren. Zo zijn elektrische auto’s niet alleen nog steeds duurder in aankoop. Bovendien heerst er bij autobezitters ook onzekerheid over de doorverkoopwaarde van deze voertuigen en de snelheid waarmee elektrische modellen evolueren op technisch vlak.
Dit zijn allemaal bezorgdheden waar automobilisten met een leasecontract niet hoeven bij stil te staan. Via leasing kunnen zij immers nu al beschikken over een elektrische wagen die beantwoordt aan de huidige normen, zowel technisch als naar persoonlijke behoeften. Na afloop van het contract, gewoonlijk binnen 4 à 5 jaar, kunnen zij hun wagen dan gewoon inleveren zonder zich te bekommeren om de restwaarde en hem desgewenst vervangen door een up-to-date model.
Ook business lease voor zelfstandigen en kmo’s
Naast private lease voor particulieren, omvat de samenwerking tussen Arval en AG ook een luik Business lease gericht op zelfstandigen en kmo’s. Voor dit marktsegment, waaronder meer dan 1,1 miljoen zelfstandigen en 150.000 kmo’s (minder dan 10 werknemers) vallen, gelden dezelfde voordelen als voor private lease: een vaste maandelijkse kostprijs, de expertise van hun makelaar, de zorgeloze overstap naar elektrisch rijden… Dat laatste is des te belangrijker gezien de elektrificatie van het wagenpark voorlopig nog grotendeels via bedrijfswagens verloopt.
Edwin Klaps, Managing Director Broker Channel & Non-Life: ‘Met Go4lease slaan we eigenlijk 2 vliegen in een klap. Enerzijds ondersteunen we onze makelaars met een nieuwe snelgroeiende activiteit die perfect aansluit bij hun core business. Anderzijds versterken we een maatschappelijk relevante trend naar elektrificatie van het wagenpark en de overgang naar een zachtere mobiliteit. Eens te meer benadrukken we hiermee onze maatschappelijke rol, ons innoverend vermogen en ons partnership met de makelarij in België.’
Laurent Loncke, General Manager Arval België: ‘Arval lanceerde eind 2020 Arval Beyond, een nieuwe strategie die zich onder meer richt op een versnelde elektrificatie van ons wagenpark, het aanbieden van alternatieve mobiliteitsvormen en het bereiken van een breder publiek via partnerships met andere bedrijven. Met Go4lease hebben we een perfecte formule gevonden waarmee we onze expertise ten dienste kunnen stellen van de klanten van het makelaarsnetwerk van AG. Samen kunnen we onze ambitie waarmaken om onze klanten duurzame en innoverende mobiliteitsoplossingen aan te bieden op maat van hun behoeften.’