Leasing voor particulieren blijft aan populariteit winnen op de Belgische markt. in 2018 lieten zo 3.000 particulieren zich verleiden tot een langetermijnhuur van een nieuwe auto waarbij alle kosten op inbegrepen zijn in een op voorhand vastgelegd maandelijks bedrag.

Private Leasing werd in 2015 op onze markt geïntroduceerd via een gemeenschappelijk aanbod van MediaMarkt en LeasePlan met een Opel Corsa voor 189 euro/maand, en won al snel aan belang op de Belgische markt. Vandaag hebben de meeste constructeurs en leasingbedrijven hun eigen aanbod. Volgens de cijfers van Renta, de federatie van verhuurders, telt het Belgische wagenpark vandaag 12.000 auto’s die via Private Leasing zijn verworven.

In een interview met de krant De Tijd vertelt Miel Horsten, directeur van ALD Automotive, dat dit getal komend jaar zal toenemen tot 20.000, vooral omdat het aantal spelers blijft uitbreiden.

Die cijfers liggen echter nog ver achter op de knappe resultaten van de Nederlandse markt. bij onze noorderburen telde men in 2018 namelijk al 140.000 particulier geleasete voertuigen.